MIN REJSEBESKRIVELSE

HELLE BJERGMANN

Rejsen som jeg husker den startede langt ude på landet. Trygt og godt, dog en smule ensomt og bestemt ikke flatterende. Mine forældre har gjort alt hvad de kunne for mig, de har hver deres rejsebagage. Jeg er meget taknemmelig for alle de erfaringer, det har givet mig i livet. Der er altid gaver i opvæksten, det har jeg heldigvis lært på min personlige rejse. Min overbevisning er, at jeg selv har valgt mine forældre, fordi det netop er dem, som har kunnet give mig det jeg skulle lære i livet her. Jeg er et spirituelt menneske, og derfor er det helt naturligt for mig at tænke livet på den måde. Jeg er indenfor de senere år blevet meget bevidst om, hvordan jeg altid uden at have været bevidsthed om det, har taget mine beslutninger intuitiv.
 
Jeg er taknemmelig for alle de ting, jeg har mødt i livet. Til tider tænker jeg måske, er det virkelig nødvendig, at jeg skal have alt den erfaring, som nye udfordringer beriger mig med. Og ja - det ved jeg godt det er, for jeg har brug for erfaringen i min udvikling til næste niveau. Vi må aldrig ønske at livet er lettere. Vi må ønske, at vi er dygtigere. Selvudvikling bestemmer vi heldigvis selv. Vi kan vælge at være i offer rollen eller tage ansvar og finde ud af, hvordan vi kommer godt videre. Langt de fleste vil gerne ændre på alle andre, for så tror vi at livet bliver meget lettere. Men sådan fungerer det ikke og det fantastisk er, at du altid selv kan tage ansvar for dit eget liv og udvikling. Tro mig hvis du gør det, så ændres dine omgivelser, for du ser helt automatisk anderledes på dem. Du kommer sikkert til at prøve mange veje og løsninger inden du er glad og tilfreds. Men HUSK du fejler aldrig, du øver dig bare. To personer hører eller oplever fuldstændig det samme, men alligevel opfatter de det fuldstændig forskelligt. Hvad er årsagen til det? Det er vores bagage, de overbevisninger vi er opvokset med. Du har på et hvilket som helst tidspunkt i livet lov til at tvivle på, om det er dine egne meninger du ytrer og lever ud fra, eller om de stammer fra dine forældre og andre tætte omsorgspersoner. 

Hvis de ikke er dine egne og ikke føles rigtige mere, så er det med at få dem leveret tilbage hvor de stammer fra. Så du kan begynde at leve dit eget liv og ikke andres.

.

Jeg ser altid muligheder og kronisk betyder for mig behandles indefra. Langt inden jeg startede på min psykoterapeut uddannelse fik jeg pollenallergi og en periodisk astma. Efter masser af antihistamin i pilleform og til sidst i sprøjter, føltes den behandling ikke rigtig for mig mere. Jeg begyndte at indtage massevis af kosttilskud, og hvad jeg ellers fandt tro og styrke i. Efter et års tid havde jeg heldbredt mig selv for min pollenallergi. Om det var kosttilskuddene eller ej kan jeg selvfølgelig ikke vide, men det var den ændring jeg foretog i mit liv. For mig er det egentlig heller ikke vigtig, det vigtigste er at min pollenallergi er væk.

 

Min pollenallergi viste sig kun at være den spæde start på min selvudviklingsrejse. Vores datter Mette fik smerter i knæerne og andre steder i kroppen, og det viste sig efter hendes konfirmation, at hun havde udviklet en Skoliose. En skoliose som var så slem, at vi endte på ryg afdelingen på Århus kommunehospital. Er man ikke ramt af chok og traumer inden man kommer der (hvad jeg forøvrigt intet vidste om, hvad var på det tidspunkt), så er der efterfølgende rigeligt at arbejde med. Operation blev der sagt, hun har mere end 50% skæv kurve, stivgøres, masser af stivere og skruer. Vi spurgte nærmest bønfaldende - er der ikke andre muligheder? Hvad kan vi ellers gøre? Hvad opstår det af? Hvad mangler hun?

 

Mette du skal passe på at få en god uddannelse var budskabet. Du kommer nok ikke til, at kunne holde til det helt store fysisk. Tak skæbne en dom at få som 15 årig, og først lige begyndt på livet. Det var en total chokeret familie som drog hjem fra Århus den dag. Det var et mareridt og ingen svar på vores spørgsmål, kun at det ofte er høje tynde piger som får skoliose,

 

Skære hele ryggen op på min datter, og tæt på hendes centralnervesystem og alle nerver. Tænk hvis hun blev lam eller fik smerter resten af livet. Der gik min frygt igang, og nu kom styrken af den nedarvede frygt, som blev vendt til kamp. Min ret ensomme barndom, hvor jeg havde haft rigelig tid til at udvikle selvstændighed. Være i tillid til mine egne følelser, tanker og selskab, kom mig nu til gode. Hvis ikke andre kunne løse gåden til Mettes skoliose, så måtte jeg gøre det selv. Det blev en lang vandring og rigtig meget blev prøvet af. Det som hjalp på Mettes smerter var Kranio Sakral Terapi, og heldigvis boede vi meget tæt på den mest fantastiske behandler.

Mette fik mange behandlinger gennem flere år, for at overleve smerterne både fysisk og psykisk.

 

Ja vi takkede "nej tak" til operation, for jeg turde gudskelov ikke. Den beslutning gav mange søvnløse nætter, og tårer når fortvivlelsen var størst. Det var bestemt ikke med opbakning fra overlægen, for hvem operation var det eneste rigtige.

 

Jeg begyndte at uddanne mig til Kranio Sakral Terapeut, for det var den måde jeg selv kunne handle og lære mere om, hvordan kroppen fungerer. Måske løsningen og svarene jeg søgte ville være at finde der.

 

Efterfølgende læste jeg anatomi og fysiologi hos hailpraktiker Karsten Munk, som åbnede min bevidsthed for, hvordan krop og sjæl har indflydelse på hinanden. Det gav så meget mening for mig, at jeg bare måtte vide mere, for jeg kunne fortsat ikke koble tingene sammen med hensyn til Mette og hendes skoliose. Hvorfor lige hende? Hvorfor lige os?

 

Min opvækst var ikke i et informationssamfund med internet ej heller et leksikon. Men nu var jeg voksen og bestemte selv, så vidt jeg overhovedet kunne finde tid, penge og muligheder søgte jeg viden for at løse gåden.

 

Tak til min elskede mand Poul, Mette og Jespers far for at bakke mig op. Jeg kan ikke påstå, at jeg har mødt megen forståelse og anerkendelse i mine relationer. Men i dag ved jeg, at det ikke er deres vej og sandhed. De skal lytte til det som giver mening for dem. At det ikke er de samme metoder som giver mening for os, er jeg i dag fredfyldt omkring, Jeg ved hvad der virker for os, og jeg er evig taknemmelig for rejsen.

 

For hver ny kompetance jeg har fået, er livet for vores familie blevet mere forståelig og enkel. For mig er bevidsthed, kompetance, og at lære alle de fantastiske dygtige mennesker at kende, som jeg indtil videre har mødt på min selvudviklingsrejse været magisk. Jeg er så taknemmelig.

 

Min første passion omkring kosttilskud har aldrig sluppet mig. Den hjalp mig af med min allergi, og både jeg og resten af familien har haft utallige glæder af de mange forskellige produkter. De holder os sunde sammen med alle de andre ting vi gør i livet, og vi slipper dem aldrig. Det har været helt naturligt for mig også at formidle produkter videre til andre, for at give videre af egen erfaring.

Det har ført mig vidt omkring og åbnet utallige muligheder for mig. Jeg tænker, at jo mere åben og vedholdende du er jo lettere er livet.. Det er min erfaring, men det er sikkert fordi det giver så god mening for mig.

 

Jeg har tidligere været trist på andres vegne, fordi de ikke ville prøve nyt, og se muligheder i stedet for at være begrænset af alle de forhindringer og overbevisninger, en bestemt industri er lykkedes så fint med at lave til sandheder.

 

Det er jeg ikke mere. Fred med det "work with the Willing" er der et ordsprog som siger, og det kan ikke være mere sandt.

 

Jeg har i rigtig mange år været kvindelig sælger i maskinbranchen og det er jo fuldstændig det samme. Alle har ikke mit produkt som første prioritet og andre har, sådan er det. Når jeg gør mit bedste er det godt nok. Eneste kvindelige kørende sælger i firmaet, og selvfølgelig i en meget mands domineret verden. Hvorfor nu det, fordi det havde Pippi alias Helle aldrig prøvet før, så det vil hun sikkert lykkes med. Måske var det for anerkendelsen, jeg ved det ikke. Jeg var så ung da det startede og det gav mig på det tidspunkt det jeg søgte. Ligesom min dejlige mand har anerkendt min passion, så har jeg haft en fantastisk arbejdsplads som også har givet mig plads.

 

Kan man være, spirituel, psykoterapeut og gerne vil skabe sig en ekstra vedvarende indtægt via Network Marketing. Ja bestemt for ellers findes jeg ikke, og det gør jeg jo. Jeg lærte Network Marketing at kende igennem kosttilskudene og det bliver heldigvis mere og mere udbredt. I dag kan alle starte sådan en forretning uden at sætte en formue på spil. 95% af forretningen er klaret, så det er en god løsning.

 

For at vende tilbage til operationen som blev valgt fra, så kan jeg fortælle at både Mette og gik igang med en ntegrativ psykoterapeut uddannelse. Hun er uddannet og arbejder som pædagog, har født to børn og døjer ikke mere med ryggen end den gennemsnitlige dansker gør.. Så tænk hvad et brændende ønske, og troen på det er muligt kan føre med sig, når vedholdenheden er til stede.

 

Jeg kunne sidde i bagklogskabens lys og ønske, at jeg var startet med at læse til psykoterapeut som det første. Det gør jeg imidlertid ikke, for så havde jeg ikke haft den visdom jeg har i dag, og det samme er tilfældet for vores dejlige familie. Hver gang du gør noget for personligt at udvikle dig, spreder det ringe i dine nære relationer om de vil eller ej.

Er der noget som kan gøre mig trist, så er det, at vi ikke har et friere valg med hensyn til, hvordan vi behandler de udfordringer vi har. Jeg er sikker på, at det ville være personligt og økonomisk mindre omkostningstungt, hvis skoliose piger fik tilbudt psykoterapi først og operation som sidste udvej.

 

Vi kan ændre på det, hvis vi begynder at mærke os selv og følge det vi mærker. Ikke bare acceptere at de bivirkninger som står på indlægssedlen er eneste mulighed. Vi må tænke i det hele menneske og se muligheder. Mulige bivirkninger er ofte langt værre end det vi fejler, det giver ikke god mening i min verden. Hvis vi ser programmer som f.eks. "kan man spise sig rask" er det magisk hvilke forandringer der kan ske.

 

Min rejsebeskrivelse er meget mere end dette, men det kommer måske til dit kendskab ved et senere og længere skriv.

 

Jeg ønsker dig alt det bedste. Stol på dig selv du kan alt, og din krop er din bedste ven. Hvis den smerter er det blot for at gøre dig opmærksom på, at noget skal forandres.

 

De kærligste hilsner

Helle Bjergmann